Mammig bebis & improviserad klädprovning

Dagarna som passerat har varit gnälliga värre. Nike vill inte sitta själv (även om jag sitter tätt brevid, i knät ska hon sitta), inte ligga själv eller sova själv. Jag kånkar runt på henne under armen i stort sett hela dagarna tycker jag. En kort stund på förmiddagen kan det lyckas att placera henne framför Barnkanalen i babysitern eller vyscha henne till söms i sängen eller soffan. Då, när hon för en kort stund är tyst, gäller det att hinna allt det där som ska hinnas med i ett hem och då får man verkligen hårdprioritera! Som i dag när hon somnade i vår dubbelsäng, kastade jag mej in i duschen för att göra mej i ordning inför mötet på Västerbergs Folkhögskola och utställningen i påsk. Hade sedan tänkt mej att avverka allt enligt prioriteringslistan i huvudet;

Gå ut med Jossan
Stänga av ladomaten i källaren
Laga maten till kvällen
Diska
Äta lunch
Borsta tänderna
Sminka mej
och kissa 

men...

Efter duschen fick jag för mej att prova kläder och strutta runt i lite högklackat och vicka på rumpan så där som jag gjorde förr i tiden i bland framför spegeln. Jag ville väl känna mej lite som mitt gamla jag och jag måste säga att jag börjar mer och mer känna att jag kommer tillbaks även om kläderna sitter aningen för tight fortfarande. Högklackat har jag inte kunnat ha jag sedan jag blev gravid pg a svullna och ömma fötter. Nå väl, jag drogs väl med lite för mycket i mitt mannekängande och råkade klappra in på parketten i sovrummet, där Nike låg och sov, för att se lite bättre i stora spegeln. Då vaknade hon förstås! Oj, tänkte jag där jag stod i trosor och amningsbh i mina höga ljusbruna stövlar med värsta klackarna, hur ska jag nu hinna allt med en skrikande bebis på armen också? 

Där och då byttes en ganska lugn och harmonisk förmiddag ut till en förtvivlad kamp mot klockan ackompanjerat av högt och gällt babyskrik och jag tvingades prioritera bort mej själv igen! Osminkad och med blött hår hängandes i testar for jag och min ledsna bebis till sist i väg för att hämta Johanna, kraftigt försenade! Vidare var jag okissad, hungrig och hade inte hunnit borsta tänderna. Vi kom tjugo minuter för sent med andan i halsen och jag kände en begynnande huvudvärk i pannan när vi sladdade in med barnvagnen på cafeterian och mötet. Usch vad skämmigt och stressigt allt blev! Det är bara att konstatera att det helt enkelt inte finns plats för improvisationer längre i mitt liv. Länge leve i alla fall de gamla minnena av timmar framför spegeln när man provade kläder, frisyrer och smink i allehanda poser och miner och med hög musik på eller rökte gula blend och snackade i telefon med en vännina i timmar och drack massor av svart kaffe eller After worken och "bara en öl" som blev åtta och efterfest till sju på morgonen! Det var på den tiden man var ursnygg, oövervinnerlig och fri som fågeln i det blå!

Puss och Kram/Mamman

Besök hos tant doktorn

Otäcka sprutor!!
I dag var det besök hos tant doktorn för lilla Nike. Vaccination igen. Min lilla pärla fick så mycket beröm. De tyckte att hon var så fin, rund och lugn och att det var fantastiskt bra att jag fortfarande ammade. Nike började förstås gråta av sticket i benen efter sprutorna, en i varje lår. Jag tröstade och kramade och efter bara en liten stund så gick det över. Hon har heller inte visat något tecken av medtagenhet under kvällen med feber och värk som tur är. Nu sover den lilla i sin säng efter lite bök och stök men jag får nog säga att det ändå gick relativt lätt i kväll med nattningen.

Nu har vi efter många om och men bestämt oss för att åka till Egypten. Antagligen beställer vi biljetterna i morgon kväll. Vi har hittat ett bra hotel vid en strand i Hurghada med massor av aktiviteter för barn och med frukost och middag inkluderat. Det verkar toppen! Hoppas barnen slipper bli magsjuka bara, peppar, peppar! Det är det jag är mest orolig över men jag ringde en kompis som jag vet varit i Egypten flera gånger och hon lugnade mej. Hon sa att det är smidigt att resa med spädbarn och som dessutom ammar fortfarande. Det blir nog perfekt med en semester nu så vi kan hämta nya krafter efter allt tråkigt som hänt den sista tiden. Solen, here we come!

Puss & Kram/Mamman

Pass och semla

Illustration:www.piadeveen.com
I eftermiddag så åkte jag och Nike in till stan polisstation för att fixa pass. Jag tog en kölapp och förberedde mej för att få sitta en stund och vänta men mitt nummer kom upp ganska så snabbt på skärmen på väggen. Inne på passtationen dök Åsa upp eftersom hon ju jobbar i polishuset och hjälpte till med att hålla Nike. Det hela tog kanske femton minuter och var hur smidigt som helst. Nu är det bara att vänta på ett sms som talar om när passen är klara så vi kan åka in och hämta dem. Strålande tider!

Efteråt så gick jag och Åsa och beställde en Sushi som vi tog hem till henne för att smaska i oss...okej då jag erkänner att vi halkade in på bageriet mitt emot stationen också och köpte oss en var sin semla till efterrätt:) Den första i år faktiskt. Sushin smakade finfint och semlan som var gräddig, stor och fluffig ånjöts tilllsammans med en stor kopp kaffe med mjölk i. Medans låg Nike på en filt på golvet och trivdes. Efter att ha ammat henne och bytt blöja i syrrans soffa så bar det i väg hem igen. Jag måste nämna att vår bebis är väldigt lätt att ha med sej. Hon gör inte mycket väsen av sej om hon bara får mat då och då och har torr blöja. Iofs så skrek hon rakt ut när Åsas chef kom fram till henne och skulle gulla med henne i dag (vilket var lite pinsamt, haha) men jag tror faktiskt att hon fick ett magknip precis då eftersom hon nyss ammat henne då också.

I kväll går jakten på en resa till solen vidare. Sambon och svärmor börjar tveka tydligen och är allmänt skeptiska om att flyga till Egypten. De pratar om att det regnar där nu, kan det vara så? Vad vet jag...

Puss och Kram/Mamman

Solsemester?

Nikes morfar Hendrik
Förmiddagen i dag flöt lugnt förbi utan större dramatik. Vi följde Felicia till bussen efter frukosten. Hon började skolan igen efter jullovet. Jag och Nike tog en liten förmiddagslur på övervåningen och sen fick hon smaka gröt för första gången. Hon tyckte det var smaskens och svalde snällt när jag matade henne. Man ska ju ta det lugnt med introduktionen av fast föda så det blev bara några skedar som provsmak men i morgon ger jag henne lite igen. På BVC säger de att min bröstmjölk räcker bra och att hon ser så fin ut så det är ingen brådska. Potatis har hon också provat att äta och det gillar hon också men där brås hon inte på sin mor! Jag har aldrig tyckt om potatis i kokt form eller mos men pommes går ju bra och potatisbullar är gott. 

På eftermiddagen följde pappa med till Sandviken när jag skulle dit på ett läkarbesök. Nike var också med så klart. Pappa körde vagnen in på mottagningen och det såg så fint ut. Han satt sen och väntade i väntrummet medan jag och Nike var inne hos doktorn och fick en kopp kaffe av förbipasserande personal. Han tycker om att handla på Lidl så på hemvägen stannade vi där och handlade lite. I bilen sen sa han att han haft en bra dag och det värmde mitt hjärta.

När vi kom hem satt familjen plus svärmor i vardagsrummet. Jag och sambon har ju pratat lite löst om att åka utomlands till något soligt ställe i ett par veckor. Diskussionen kom åter i gång och vi frågade henne om hon ville följa med i så fall och det ville hon. Efter middagsmaten, som blev en korvstroganoff i dag, så började vi leta efter en passande resa och nu börjar vi gå från ord till handling känns det som. Vad mysigt det skulle vara att åka i väg till solen! Vi har lite att fixa och dona med först i så fall, bl a pass och hundvakt men det ska väl lösa sej. Nog känns det lite nervöst att åka med ett så litet barn men enligt BVC så ska det inte vara något problem. -Det föds väl barn i Egypten också! sa barnmorskan och skrattade åt mej och mina oroliga frågor och det är ju så sant som det är sagt:)

Puss & kram/Mamman

Vitt vitt vitt

Vårt hus
Jossan i snönSågenkåkarnaVitt vitt vitt!
I dag blev det en skön vinterpromenad med småtjejerna. Jag byltade på Nike en massa kläder och stoppade ned henne i vagnen, tog Jossan i kopplet och drog ut i vinterlandskapet. Det var "bara" -12C i dag och sol så det var riktigt skönt! Nike vill ju inte ligga ned den lilla spjuvern så vi har satt i sittdelen på vagnen så hon får halvligga. Hon somnade tillslut men det ser inte så skönt ut att sitta och sova.

Annars har det varit eldning för hela slanten. Tog till och med en sväng förbi huset under promenaden för att lägga i några vedträn så det inte skulle slockna. Ska laga korv i ugnen och potatismos till kvällsmat och plocka undan lite. Roligare än så blir det inte i dag!

Puss & kram/Mamman


Nike håller låda

Nike i en serie med fyra bilder. Ca tre månader gammal.


Sitter på övervåningen och kör femminutersmetoden med lillan. Det innebär, för den som inte vet, att man med jämna mellanrum går in till sin bebis som inte vill sova, låter den ligga kvar i sin säng och talar om att man finns där men att den ska sova. Men hur lätt är det när det hjärtskärande skriket tystnar när man uppenbarar sej och hela babyansiktet spricker upp i ett stort, brett leende och den där lilla kroppen med små knubbiga armar som sträcker sej mot en för att få komma upp i famnen? Svar: -Jättesvårt!! Just nu skriker hon inte utan ligger mer och pratar låter det som. Med lite tur så somnar hon snart.

Det har varit en lugn dag. Promenad med lillasyster, fika med Anneli, lagat köttfärsbiffar, tittat på tv med sambon & klätt om en gammal gungstol. Kanske hinns det med en kopp thé innan sängdags också. Det beror på om lillan vill somna eller inte.

Nu är det tyst i sovrummet. Jag ska smyga dit och kika in nu så får vi se om sötnosen knoppat in för natten:)

Puss & kram/Mamman

 

 


RSS 2.0