Vad nu då?!

...ja, så tänker jag varje gång jag stoppar foten i en stövel och fotsulan känner av något okänt föremål som inte ska ligga där i.
 
Det är nämligen så att Nike gillar att lägga i lite olika saker i allas skor i hallen. I dag var det en leksaksnapp till dockan som trillade ur mina "ut-och-gå-med-Jossan-stövlar" när jag vände upp och ned på den. Gulligt:)
 
/Mamma Pia
 
 
 

Ensamma hemma

Helgen är slut och Nike ligger sen några timmar tillbaks och sover sött.
 
Vi har varit ensamma i helgen. Peter åkte till Stjärnsund på lördagsmorgonen för att hjälpa till på städdagen och Felicia gick hem till mamma Erika efter frukosten. Det blev tomt och stilla i huset till en början men sen, efter intagen frukost, satte Nike igång att leka.
 
En tågbana växte snabbt fram på vardagsrumsgolvet, med tunnlar, broar och snabba kurvor. De tuffande BRIOtågen har åkt varv efter varv i helgen. Dockorna blev hastigt sjuka och bäddades ned bland golvkuddarna framför öppna spisen. En kartonglåda blev till en båt och hon seglade i väg på de gungande sju haven. Hon kryssade fram mellan sakerna på sin blå sparkcykel med den lila handväskan fylld med vackra glaskulor på styret och lagade kyckling och makaroner på sin leksaksspis.
 
Helgen har verkligen gått i lekens tecken. Förutom leken  hemma i huset har vi hunnit med promenader med plask och barkbåtar i vattenpölarna, glass med morfar vid Ankdammen och besök i mammas ateljé där Nike har två tavlor på gång och där också stolen målas i glada färger mellan varven.
 
-Man får måla på stolen här i atéljen mamma, konstaterar hon bestämt men tittar ändå  aningens frågande upp på mig för ett godkännande innan hon sätter penseln, full med färg, mot stolsitsen:)
 
 

RSS 2.0