Babysaker

25+7

I onsdags var vi och tittade till dej hos barnmorskan. Allt såg bra ut och jag hade gått upp ungefär 8 kilo. Vi fick höra dina små snabba andetag och Vår barnsköterska förklarade att det skulle låta precis så! Vi anmälde oss till en föräldrarkurs som startar nästa månad den elfte och fick samtidigt en ny tid. Passande nog var det samma dag klockan fyra efter kursen.

I lördags åkte hela familjen in till Gävle för titta ut en barnvagn. I en babyaffär mitt i stan hittade vi en finfin vagn. Den ska hämtas i morgon och betalas givmilt av morfar Hendrik. Det känns så häftigt att komma hem med en barnvagn! Peter börjar bli riktigt sugen på att bli pappa snart igen och tycker att jag ska skynda på:) Själv trivs jag bra med min mage nu och babyns små sparkar känns så mysiga. På onsdag ska jag och Felicia åka in till Falun och hämta mer babysaker hos Lena, bl a barnsängen som både Åsa och Lukas legat i. Den är alltså 35 år gammal! Den ska också lilla Nike få sova sött i var det tänkt.

Jag längtar så efter att få iordning lite här hemma. Målar just nu om i köket och jag skulle tycka det var jättekul om vi även han måla om vårt sovrum innan nedkomst men det är så mycket som händer nu i från alla håll så det är nog bara en dröm.

Har lite ont i hårbotten. Googlade om det på nätet men jag hittade inget direkt samband med det och graviditet. Jag undrar vad det kan vara? Få se om det är bättre i morgon.

God natt/Pia

Min lilla bebis!

V. 24+6

Min lilla bebis! Före allt jag gör tänker jag på dej. Jag vill att du ska ha det bra där inne i väntan på att du kommer ut. Jag har sån förskräcklig tandvärk just nu och jag vet att det är ok att ta alvedon men ändå så drar jag mej för det i fall det skulle skada dej ändå på något vis.

Ska ringa tandläkaren på måndag men vägrar att åka in akut i helgen eftersom det nog blir en dyr historia i så fall och de pengarna kan vi använda till annat. För övrigt är jag helt slut efter Gästrik Konst som gick väldigt bra. Jag fick många komentarer om mina tavlor (och min mage:)) och jag sålde lite också. De pengarna ligger i en burk i vårat kök och de ska vi använda till att åka till Holland med. Jag sitter fortfarande uppe och knappar på datorn men Peter har lagt sej efter en lördag på jobbet. Han jobbar extra just nu för att högsäsongen skall falla bra ut. Lena och Johan och mamma kom förbi med kyckling, sallad och bröd på eftermidsdagen. Det var gott. Jag uppskattade det nog extra mycket trött som jag var då jag inte behövde göra ett jota förutom duka bordet. Det blev kaffe och kakor i vårsolen efter åt. En aning kyligt men nu är våren på gång!

MVC

V.23+2

I går var jag på Mödravårdscentralen för att titta till dej. Pappa  kunde inte följa med den här gången eftersom han har så mycket jobb just nu med alla som vill byta sina vinterdäck till sommardäck. Vår barnmorska lyssnade på min mage och vi kunde höra dina hjärtslag. De lät starka och fina tyckte barnmorskan. Sedan mätte hon min mage och jag fick ta blodprov i fingret för att kolla blodsocker och blodvärde. Jag fick väga mej också. Jag hade gått upp 8 kilo! Inte undra på att det flåsas i trapporna:)

I går var jag också med mormor till sjukhuset i Gävle. Hon är ju sjuk och läkaren sa att det inte såg så bra ut med hennes sjukdom. Då klappade mormor mej på magen och frågade om hon skulle hinna träffa dej, för det vill hon verkligen, och det trodde nog läkaren att hon skulle hinna.


Annars är saker som det brukar fast våren har hittat hit! Det har varit lite kallare i några dagar men man känner att det är på gång på lukten och på alla fåglarna som kvittrar i träden. Ljuvligt! det har varit en lång vinter. Jag ska hänga tavlorna på skärtorsdagen inför Gästrike Konst och på eftermiddagen ska vi äta påskmiddag hos Laila i Stjärnsund. Felicia ska få ett stooort påskägg fyllt med presenter och godis och till det har Peter ritat en skattkarta så hon ska få leta lite efter det.
Jag längtar till efter utställningen så jag kan ta i tu med lite andra projekt. Jag ska bl a måla om köket i vitt och fixa en garderob till lilla bebisen. Det ser jag fram emot!

Puss och kram

Dikt till Nike

v. 22+5



RSS 2.0